18 alasan untuk makan sihat itu tidak ada hubungannya dengan penurunan berat badan perlu lakukan

0
802

Ada apa-apa salah dengan itu jika anda diet yang lebih sihat dengan beberapa pound untuk jatuh. Tapi ingat bahwa ada jauh lebih banyak (penting) sebab untuk anda gaya hidup yang sihat.

1: KAU AKAN MENJADI BAHAGIA

Selepas makan terlalu banyak makanan ringan atau biskuit, anda boleh mempunyai suram perasaan. Ini adalah disebabkan oleh berbagai bahan kimia, gula dan lemak TRANS, yang diproses dalam produk-produk ini dan bagaimana mereka memberi kesan hormon anda. Sebaliknya berlaku selepas makan makanan yang sihat. Studi menunjukkan bahwa makanan yang sihat seperti buah dan sayur-sayuran untuk mencukupi vitamin dan mineral untuk ikan untuk mendapatkan cukup omega-3 lemak, dan produk susu untuk mendapatkan cukup protein, emosi anda, positif yang bertanggungjawab.

2: ITU MEMBUATMU LEBIH CERDAS

Yang belajar, disiarkan di tergesa-Gesa Institut untuk sihat penuaan menunjukkan bahwa kognitif kemahiran merosot akan mulai setelah makan banyak lemak tepu dan lemak TRANS. Penggunaan omega-3 lemak dari makanan seperti ikan, kacang dan alpukat mempunyai kesan yang sebaliknya dan membuat lebih baik fungsi otak.

3: IA MEMBANTU ANDA MENETAPKAN TUJUAN BARU UNTUK PENUKARAN

Makanan adalah bahan bakar kami. Anda membuang hak bahan bakar di mobil anda, ia rides seperti pesona. Untuk meninggalkan sampah anda, maka anda harus. Jadi ia bekerja untuk badan kita juga. Ini disahkan dalam belajar diterbitkan di kesehatan olahraga. Sihat pra-latihan snek dengan beberapa karbohidrat, baik lemak dan protein, anda boleh prestasi dorongan besar. Semua yang anda makan mempengaruhi anda pergi. Pastikan anda minum air yang cukup, makan sehat, dan sebelum kau tahu itu, kau akan memecahkan lama anda PR!

4: IA MEMBANTU ANDA TIDUR

Sihat makan membantu tidur yang sihat dan sihat tidur membantu untuk diet yang sihat. Dalam belajar dijalankan di University of Pennsylvania penyelidik mendapati bahawa orang yang cukup tidur dan diet. Mereka juga minum air yang paling punya jumlah terbesar antioksidan. Berapa jam anda perlu tidur yang sehat tidur anda boleh baca di sini.

5: DIA MENYIMPAN SIHAT PAYUDARA

Nutrisi yang baik adalah sangat penting bagi anda dada. Tidak hanya menyimpan kulit muda dan elastik, ia juga boleh membantu dalam mencegah kanker payudara. Cendawan adalah contoh yang baik. Kulat ini menyebabkan tingkat estrogen kekal. Wanita dengan yang lebih besar massa sering (terlalu) tinggi tingkat estrogen, yang berlaku lebih cepat daripada rata-rata bisa menyebabkan kanker payudara.

6: KURANG STRESS

Makanan memberi kesan besar pada hormon yang pengaruh tekanan, seperti telefon dan adrenalin. Mengikut kajian diterbitkan dalam jurnal Amerika College kardiologi, kajian objek flavonoïderijke untuk makan coklat. Hasilnya: penurunan adrenalineniveau dan itu kurang stres. Perhatian: ini hanya digunakan untuk coklat gelap. Susu coklat beruang, malangnya, sangat sedikit yang baik untuk kesihatan kita.

7: DIKURANGKAN RADANG

Dalam belajar diterbitkan di Amerika jurnal klinis nutrisi yang menunjukkan bahwa orang-orang yang mendapat banyak produk gandum, 38% lebih rendah C-reaktif protein dalam darah. C-reaktif protein adalah petunjuk penting radang.

8: IA MEMBERI ANDA SISTEM IMUN

Untuk orang-orang yang lebih suka sukan, sakit di tempat tidur: dari penyelidikan yang diterbitkan dalam jurnal topik semasa di farmakologi menunjukkan bahawa sihat bakteria usus (yang anda mendapatkan dengan makan probiotik, dan karbohidrat yang kompleks) sistem imun anda untuk menguatkan dan risiko jangkitan, mengurangkan. Belajar dari bmc pelengkap dan perubatan alternatif menunjukkan bahawa teh hijau boleh membantu melawan flu.

9: IA MELINDUNGI HATIMU

Yang sihat jantung adalah penting, tidak perlu penjelasan. Dengan sihat makan anda bisa mengurangi resiko dari penyakit jantung untuk mengurangkan, yang hari ini adalah menyebabkan kematian dalam wanita. Dalam belajar diterbitkan dalam jurnal perubatan New England menunjukkan bahwa orang-orang yang mempunyai beberapa kacang sehari, yang 29 peratus kurang punya penyakit jantung.

10: DIA MEMBUAT ANDA KUAT

Apakah itu sebuah bangku tekan berat badan anda sendiri atau memanjat tangga di umur 80 tahun, otot yang kuat selalu penting! Untuk otot-otot anda sekarang, tetapi kemudian kuat untuk menyelamatkan penting untuk makan banyak protein. Yang disarankan jumlah harian adalah kira-kira satu kali berat badan anda. Anda lakukan rintangan berat latihan, dalam setengah untuk dua kali berat badan anda disarankan.

Semangkuk keju atau 100 gram dada ayam mengandungi tentang 23 gram protein.

11: IA MEMBUAT ANDA MASA DEPAN ANAK-ANAK YANG LEBIH SIHAT

Mengikut kajian yang diterbitkan dalam Persekutuan Antarabangsa ginekologi dan kebidanan mempunyai kuasa yang kau miliki dalam seluruh hidup anda makan mempengaruhi kesihatan anak-anak anda dan anda kesuburan. Alasan yang baik untuk menjadi lebih baik untuk membayar perhatian untuk apa yang anda masukkan ke dalam mulut anda, bukan?

12: MENCEGAH O

Makanan yang sihat = tulang yang sihat. Di samping itu, dalam rangka untuk mengambil cukup produk susu, mengesyorkan negara o Yayasan untuk mendapatkan ikan yang cukup, sayur-sayuran dan buah-buahan untuk makan. Juga jumlah yang sihat natrium boleh membantu dalam pencegahan diuji.

13: IA BOLEH BUAT KAU HIDUP LEBIH LAMA

Makan yang sihat tidak hanya kelebihan untuk hari ini, tetapi kemudian. Dibandingkan dengan orang-orang yang hanya memiliki satu hidangan buah atau sayuran sehari makan, makan lebih banyak buah atau sayuran kematian oleh 42%.Ini terbukti dari penelitian dari jurnal epidemiologi dan kesihatan masyarakat.

14: IA MEMBUATKAN ANDA YANG LEBIH PRODUKTIF

Kau akan kenaikan gaji, sila terus membaca… ketika seorang peneliti di Universitas bernama setelah Brigham muda telah 19.800 pria memandang keluar. Hasilnya: pekerja yang terlibat sepanjang hari melalui sihat makan tentang 66 persen lebih produktif daripada orang-orang itu makanan ringan memilih.

15: INI MEMBANTU MASALAH MATA UNTUK MENGELAKKAN

Tidak hanya akar bantuan yang baik untuk gambaran yang lebih baik. Diet yang sihat boleh membantu mencegah katarak dan degenerasi makula (terutama pada orang tua). – Penyakit ini adalah sebagian ditentukan secara genetik dan sebagian mereka mengalami kerosakan dari radikal bebas. Untuk mencegah ini, menyarankan sekolah perubatan Harvard banyak produk antioxidantenrijke untuk makan, seperti dan rempah-rempah, anggur merah dan hijau teh.

16: MENYEDIAKAN KETETAPAN

Sistem pencernaan kita memastikan bahwa kita makan di sana lagi (syukurlah). Oleh itu, anda diet mempunyai kesan besar pada anda tabiat tandas. Jumlah yang baik akan merahasiakannya, kau harus menurut para penyelidik mikroflora usus di puncak dunia pada kesihatan anda usus bakteria memakan besar jumlah dari buah-buahan, sayur-sayuran dan perfect produk susu seperti yunani yogurt. Oh, dan lemak dan makanan goreng terbaik dielakkan, jika di usus anda, tetapi tahu bahwa anda berharap.

17: MEMASTIKAN KULIT YANG SIHAT

Tabiat makan mempunyai kesan besar pada kulit Anda. Tidak sihat makanan membuat anda lebih cepat tempat dan kedutan boleh mendapatkan kulit anda Bersinar dan kehilangan kelenturan. Tapi datang ke mesyuarat masyarakat Amerika klinis Onkologi hasilnya dari bahwa orang-orang yang mempunyai sedikit vitamin dan mineral dimakan 23% lebih cenderung untuk kulit kanser.

18: MEMBERIKAN LEBIH BANYAK TENAGA

Satu kekurangan vitamin dan mineral yang boleh mempunyai masalah yang serius dengan keletihan. Terutama vitamin D dan Th 12 penting untuk tenaga yang baik tahap. Di samping itu, untuk memastikan jumlah yang cukup lemak sihat, protein dan sihat karbohidrat untuk gula darah yang stabil, yang seterusnya adalah penting bagi tenaga yang baik tahap.