Sakit di kaki? Sebab dan tips untuk sakit kaki

0
3059

Kaki sakit adalah sesuatu yang dapat terjadi pada siapa saja, dari kecil untuk yang besar. Orang-orang yang telah mereka pekerjaan, sering dan untuk tempoh yang panjang duduk atau berdiri, sakit di kaki berlaku kerana miskin peredaran darah. Juga bisa sakit ini dapat dikaitkan dengan teruk keletihan di betis, untuk contoh, setelah penerbangan yang panjang.

Ada yang lebih serius menyebabkan sakit di kaki, sebagai contoh, dara atau trombosis, kerana beku. Sakit kaki boleh merawatnya dengan sebuah balsem berkhasiat atau krim, membolehkan sisa dengan cepat longkang. Salah satu yang terbaik tips untuk menjadi menyakitkan dan kaki yang berat, tidak memakai elastik compressiekous. Yang membolehkan untuk merangsang peredaran darah di betis dan itu kurang keletihan berlaku. Apakah mungkin menyebabkan sakit kaki dan itu berkesan rawatan terhadapnya?

Sakit di kaki

Kaki yang sakit adalah sebuah fenomena yang semua segmen penduduk boleh menghalang. Ini sakit boleh sakit, membakar, menikam, atau lambat, rasa sakit itu terasa di betis atau paha. Dalam beberapa kasus, rasa sakit yang amat merasa di bawah kaki dekat buku lali dan Achilles. Dalam kes lain, contohnya, sakit dalam otot-otot betis. Mungkin ia kecil, masalah sementara, tapi mungkin juga menjadi sebuah sebab yang lebih serius. Orang-orang mungkin mengalami sakit kaki dalam proses mencipta gerakan atau di tempat lain, kedua-dua hari dan malam. Kaki anda juga boleh keras dan tidak berperasaan. Salah satu yang sering berbicara “kaki berat” atau resah kaki.

Menyebabkan sakit kaki

Untuk fungsi normal anggota adalah peredaran darah yang baik adalah penting. Tidak bertindak di kaki, aliran darah rendah, menyebabkan darah bagaimana ia masih berdiri. Oleh itu, Anda mungkin mengalami sakit, berat di kaki, dan dalam jangka panjang, vena. Sebagai contoh, pikir gaya hidup yang tidak aktif dalam pejabat, atau tinggal lama di acara Muzik: ini adalah contoh biasa situasi di mana lelah, kaki bengkak boleh hasilnya.

Beban

Dalam kes beban kaki boleh menjadi sangat menyakitkan, akan merasa, hanya karena mereka semua kuasa mereka telah digunakan. Jika anda banyak dan sengit latihan seperti berjalan atau Bersepeda, yang asam laktat di kaki. Maka anda tahu ia adalah masa untuk mengembalikan kekuatan dan tenaga untuk mengisi bahan bakar, seperti gula dan karbohidrat. Selepas perlu berehat kaki secara automatik untuk memulihkan dan hilang “vermoeidheidspijn” itu sendiri. Saya cadangkan selama anda tinggal, banyak minum air ke otot-otot untuk membantu pulih dari usaha. Satu air mineral dalam keutamaan untuk minuman ringan, sebagaimana yang mereka mempunyai dahaga kurang baik pelajaran. Ia mungkin menjadi beberapa potong gula untuk menambah air Mineral untuk tenaga cepat.

Berat

Kehamilan adalah kondisi di mana ibu mengandung banyak berat badan yang berlebihan membangun. Kerana ini, akan ada lebih banyak tekanan pada lutut dan kaki, yang menyebabkan rasa sakit boleh berlaku. Yang sama berlaku untuk orang-orang yang gemuk dan gemuk: menyakitkan kaki dan lutut adalah isyarat yang kau mempunyai terlalu banyak meesleurt berat. Juga bengkak kaki boleh menunjukkan hal ini.

Arteri

Dara adalah kondisi di mana kau tiba-tiba, sakit atau kejang di kaki merasa. Ini sakit boleh selepas beberapa ketika dia pergi lagi. Masalahnya dalam hal ini dibentuk oleh penyempitan pembuluh darah.

Sakit saraf herniated disc

Hernia adalah kondisi di mana saraf adalah mencubit memukul di tulang belakang. Ia menyebabkan terpancar sakit saraf yang anda merasa dalam betis. Kadang-kadang ini membawa untuk terbakar di kaki. Ini sakit saraf boleh berada di belakang, pangkal paha, dan kaki-kaki merasa.

Trombosis

Ketika miskin peredaran darah dalam darah terlalu sedikit dipompa kembali ke atas bagian tubuh. Darah harus sebaik mungkin, untuk beredar, karena downtime boleh berbahaya. Anda boleh oleh itu, beku atau darah beku untuk membangunkan menyebabkan trombosis boleh berlaku. Trombosis membawa sakit yang teruk dan yang boleh mengancam nyawa jika beku bergerak ke jantung, paru-paru atau otak.

Lain

Di samping itu, ada banyak gangguan di mana sakit di kaki salah satu gejala. Jadi, orang-orang dengan diabetes kadang-kadang menderita di berat dari kaki dan kaki, mungkin sakit sendi. Beberapa orang dengan penyakit sklerosis ganda menderita dari yang terbakar, sakit perasaan di kaki dan kaki. Akhirnya, ia bisa juga akan kekurangan vitamin membawa rasa sakit di kaki.

Anak-anak juga boleh mengalami sakit kaki, khusus dalam usia dari 3 4 tahun untuk 12 tahun. Rasa sakit yang amat merasa di paha dan betis. Sering ini adalah klasik semakin sakit itu anak-anak di usia muda. Malam bangun, menangis dan menjerit kesakitan di bawah kaki biasa gejala-gejala penyakit-penyakit ini pertumbuhan. Biasanya, sakit boleh menjadi diperangi dengan penahan sakit untuk anak-anak (seperti bayi paracetamol).

Hamil dan menyakitkan kaki

Wanita yang sedang hamil mungkin mengalami sakit di kaki kerana uncorrelated faktor. Kehamilan kaki yang lebih rendah lebih mudah untuk berat dan tekanan yang terhasil, berlaku di betis dan kaki. Di masa depan, dalam bulan-bulan akhir kehamilan, lebih berat yang dibawa perlu dan peluang lebih menyakitkan kaki. Di samping itu, peredaran darah kurang lancar selama kehamilan, yang pergerakan wanita hamil tidak mudah. Dalam mewujudkan pergerakan adalah sendi seperti pergelangan kaki dan lutut, lebih keras dan kaki yang berat dan menyakitkan untuk disentuh.

Tambahan

Di samping itu, mungkin ada kuitkrampen, kaki bengkak dan urat. Dengan urat di kaki untuk mengekalkan peredaran darah, ia mungkin sesuai lulus mampatan untuk dipakai. Sakit kaki dalam wanita hamil adalah yang terbaik dalam setiap kes khusus dokter, dalam sakit untuk mengambil kira khusus keadaan wanita dan anak-anak.

Rawatan sakit kaki

Serius menyebabkan sakit di kaki, sebagai darah beku memerlukan segera medis perhatian. Doktor akan menetapkan ubat untuk pencair darah yang ditetapkan, dan pesakit mungkin untuk pemerhatian di hospital. Kerana ini antistollingsmedicijnen menjadi darah beku larut, membuat aliran darah lagi berfungsi pada mereka yang terbaik, dan masalah itu hilang.

Kasut

Kasut terlalu ketat untuk menghindari jika Anda tidak ingin menyakiti anda kaki. Juga dilengkapi seluar seperti seluar jeans tidak disarankan, seperti yang ia membolehkan peredaran darah di kaki dihalang. Menjadikannya kebiasaan untuk mencari apabila anda membeli pakaian.

Latihan

Lama untuk duduk dan berdiri berbahaya untuk kaki dan membawa serius dan sangat perasaan dalam betis. STA tetap sedikit untuk berjalan-jalan, atau berjalan beberapa kali seminggu sukan. Ia tidak harus mengatakan bahwa karena ini peredaran darah dirangsang dan peluang sakit kaki saja kejang. Jika Anda telah lama berdiri atau duduk, letakkan kaki anda lebih tinggi daripada yang lain badan, jika mungkin. Juga melakukan latihan-latihan untuk aderkleppen di kaki untuk menguatkan hal itu, untuk contoh, jari-jari kaki dan betis latihan.

Penahan sakit

Ubat sakit untuk menyakitkan kaki boleh disarankan untuk yang berat, sakit perasaan saya betis, tidak lama lagi akan hilang. Contoh seperti analgesik termasuk paracetamol atau ibuprofen (contohnya, Nurofen). Dalam jangka panjang, bagaimanapun, ia boleh disarankan untuk lebih kerja pencegahan. Jadi anda boleh melihat aktivitas fisik, dan mungkin elastik compressiekous untuk dipakai untuk mempromosikan peredaran darah.

Gel atau balsem

Kurang serius menyebabkan sakit di kaki, biasanya, anda dapat memperbaikinya di kaki, urut dengan berkhasiat gel atau balsem. Terima kasih untuk ini krim pelindung sisa lebih cepat mengambil kaki, dan perasaan keletihan di kaki menghilang dengan cepat. Pendek urut bisa bekerja keajaiban untuk melancarkan peredaran darah. Semua yang anda butuhkan, tidak semestinya ke ahli terapi, anda juga boleh mempunyai kaki anda, lima minit menggosok dan mengurut. Terdapat beberapa gel, krim dan pelembap di pasaran, yang menenangkan untuk bekerja dan membuat untuk menyenangkan, perasaan hangat di kaki. Beberapa contoh:

Voltaren Emulgel

Ibuprofen gel

Ginkels Kaki Balsem

Tip: elastik compressiekous

Peredaran darah

Lulus mampatan elastik stoking yang betis sokongan. Untuk alasan ini mereka juga dipanggil mampatan, dipanggil. Stoking ini sangat berguna untuk urat dan meningkatkan peredaran darah di betis. Doktor menyarankan bahwa orang-orang dengan sejarah penyakit darah dan thrombophlebitis untuk ini elastik stoking sokongan untuk dipakai, tapi orang lain.

Terhadap kaki berat

Lebih banyak dan lebih banyak orang yang akan pada perjalanan dengan kapal atau kereta, dan orang-orang yang sering dan lama untuk memakai compressiekous untuk berat dan kaki letih untuk mengelakkan. Juga di dalam pejabat, misalnya, ia mungkin compressiekous tidak kaki lelah setelah hari yang panjang kerja. Karena kaki anda lelah dari melakukan apa-apa, dan ini tanpa pengetahuan anda. Dalam compressiekous mengurangkan kemungkinan masalah ini.